feeling like giving up

Tuesday, December 15, 2009


haduh lame sunguh aku tak bercorek kat blog nih kan.. heheh... bukan tak sudi tp takde idea... sudah bp lame umah no 23 jd sejarah... maka penghuni nye pun mencari jalan hidup masing2, ntah jumpe ntah tidak.. aku pun salah seorg dari mereka...

dl time blaja rase nak cpt habis jek sbb dlm hati berangan nak keje kat office yg cantik, company besar, gaji promising.. tp biler da hbs blaja attempt utk kearah angan2 tu ade tp hancur sume nye.. berkali2 resume dikirim ke sane ke mari jawapan senyap menjadi santapan.. rase nak give up pun ade.. mcm nak tgu org masuk meminang pun ade hahahah.....

arini aku decide ari last aku g kursus MDEC J2EE kat KL.. bukan kerana tak mampu nak catch up tp rase tak sangup dengan keadaan poket yg kering bak padang pasir skang ni.. kursus 3 bulan takde elaun ape aku nak makan.. so ade sbb munasabah aku lepas kan peluang nih.. rase sayang nak lepas kan tp ape kan daya pasir jek tgl dlm poket... aku mintak maaf gan diri ini....

ape kah nasib ex penghuni ku yg lain... herm.. tgu laah post dorang lak.. skelertor melaporkan nasib malang dan hampe dari tempat duduk yg suam.. arios heheheh

Read more...

It's time to move forward...

Sunday, December 13, 2009




Masa semakin berlalu pergi meninggalkan kita. Sedar atau tidak, kita semakin meningkat dewasa. Begitu juga dengan diriku. Tanggal 7 Disember yang lalu, masaku semakin berkurang. Aku perlu lebih pantas melangkah. Melangkah menempuh kehidupanku. Melangkah mengejar impianku.
Tapi apakah impianku?
Apakah aku mampu menggapai impianku?

Berakhirnya minggu ini menandakan berakhirnya "sekolah"ku selama 6 minggu di Menara AmCorp, PJ. Kini, debaran semakin terasa. Debaran menunggu panggilan interview. Dapatkah aku? Moga2 hendaknya...

Read more...

Tamat tapi bukan penamat!!!

Sunday, December 6, 2009


Dengan kewujudan artikel ini maka secara rasminya rumah no23 tiada lagi penunggunya. Semua penunggu kini telah tamat pengajian dan bakal memulakan hidup baru, berkerja atau menyambung pengajian. Lihat perjalanan hidup masing-masing pada masa akan datang. Harap berjaya. Seiring dengan tamatnya pengajian kami, rumah no23 telah dibom dan dibakar kami... hahahaha... (lihat gambar) Aku, skelertor, crappy dan seorang member yang anda tidak kenali meluru keluar menyelamatkan diri dengan melompat sesuka hati. Malangnya yamakasi, zakcs dan kayz tidak berani bertindak membakar dan hanya menjadi jurugambar di hadapan rumah. Kami berteriak!!! "Selamat Tinggal BUKU, POKOK dan ASSIGNMENT!!!!".


Walaupun begitu, blog ini tidak akan dibom atau dibakar kami kerana semangat umahno23 tetap kami bawa dalam diri setiap penunggu. Blog ini akan sentiasa berada di server blogspot.com. Artikel-artikel baru, segar dan menyeronokkan akan sentiasa dipaparkan tetapi tidak segiat dahulu kerana pasti kami sibuk dengan hidup masing-masing. Kerjaya dan wanita!!! Jadi aku ingin memohon maaf dan infiniti keampunan dari penunggu lain dan anda pembaca jika ada yang terguris dengan kata-kata dan perilaku aku. Aku tetap aku. Anda tetap anda. Kalau kita tidak boleh ubah orang, sebatikan diri dengannya. Kalau ada yang gagal untuk mengampuni aku...ingat aku kesah! Hahahaha... coke tetap coke, mereka yang rapat kenal aku.


Skelertor: good luck with your CADD training!
Crappy: bye-bye to UK. I'll take care of bubuu!
Yamakasi: if I got enough money, lets be a business partner!
KayZ: keep it going, school boy! hahaha...
Zacks: make the earth green will you!
ME: being myself...


PEACE TO ALL!!!


Dalam pembikinan artikel ini, tiada rumah yang dibakar. Rumah terbakar merupakan hasil nukilan digital. Pelakon aksi tersebut kami upah mereka yang ade iras rupe kami. Tiada jiwa yang kacau dan keselamatan semua pihak dibawah insuran masing-masing... Sekian, sehingga ketemu lagi semua... Tunggu reunion kami!

Read more...

tempat tdo time redo nnt

Sunday, November 29, 2009

perhatian kepada sume HND student of UMAHNO23 blogger.. utk redo session yg terakhir ni.. tempat tgl kite adalah at our own umah no 23.. so please be advice.. to bring your own tilam and bantal to stay comfort..


this report is produce by skelertor emergency broadcast system.. take note.. hahaha

Read more...

Our debut is coming!

Friday, November 27, 2009

Aku x paham pun maksod debut ni... saje gune sebab cam best je ayat die... (yed, ape maksod debut?)


Redo session 1,2,3 Disember penunggu kursus IT akan kembali menghantui buat seketika untuk tugasan yang tidak mendapat kelulusan pensyarah dan memerlukan pembetulan... tetapi... tidak diketahui lagi berjayakah kami menghantui Rumah No23 kerana penyewaan rumah itu tamat 30 September. Tunggu kata putus dari skelertor untuk minta belas ehsan tuan rumah menumpang buat 3 hari sementara sebelum kami sepenuhnya tamat pengajian Higher National Diploma dan Diploma kami...


Kalau mendapat kelulusan, ade la tempat tuk kami hantui tetapi jika tidak... hostel jawabnye... (menyampahnye... dah la cafe pun tutup, klu nak kuar masok pun leceh memang aku gigit guard tu...)


Skelertor!!! ape citer? macam mane ngan rayuan kepada tuan rumah???


hurm... lepas je redo session ini, penunggu yg len akan mule mencari rezki dengan berkerja tetapi len buat aku ngan zack... kami akan pergi latihan industri... skelertor, crappy n yamakasi tiada practical kerana mule bantch mereka ia dimansuhkan... (Damn!!! Apsal la aku kene!!!)


tetapi bnyak kelebihannye sebab pengalaman sebelum berkerja dengan syarikat2 besar... mane tahu dapat tawaran dari MICROSOFT... (cewah, perasan giler)


Ape2 hal jumpe redo oi! dan yg x terlibat pun dijemput hadir... tau klu x jemput pun mesti datang gak... (KayZ ngan Zacks) hahahaha

Read more...

Salam AidilAdha...

To all readers and fellow bloggers...

Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha.

KayZ, UMAHNO23...

Read more...

UMAHNO23 farewell party

Tuesday, November 24, 2009


party lah sgt kan.. haha.. bukan nye party tp buat majlis makan-makan skit kat KFC semenyih.. takde pun awek-awek2 cun menari bogel "Party" ni.. tp awek yg jual KFC tu ade "tak cun pun" hehehe

majlis tu simple jek tak besar pun.. skit jek menu nye.. menu kiteorg time tu PIZZAHUT set meal C.. 1 large pepperoni delight, 1 medium Hawaiian chicken.. 1 set KFC family meal (9 ketul ayam), 2 large kentang putar, 4 large coleslaw and 1 bottle of 7up tak dilupa jugak bread stick dari meal pizzahut yg dibeli..

hehe kenyang giler babi time tu.. sume muke happy dah kenyang kate.. makan2 ni kiteorg buat utk habis kan lebihan duit sewa umah yg terkumpul.. ptt nye duit tu nak g genting tp paham2 lah hendaknya cuace tak mengizinkan. so terkuburlah harapan tu ke ntah bile plak nak g taktau.. tp pangkor menanti convocation nnt.. so umahno23 still bersatu wlupun umah da kosong ("sob... sob.. sadis") heheh

well aku sempat gak bt candid photo partial of penungu umahno23 bt muke cute time makan.. check it out


[coke yg sehari tak makan.. duit hbs]

[budget comel.. aku rase nak hempuk jek gan botol 7up time tu hehe]


[brother zul kite yg sirius]

[gorilla hahah]

[ops!!! terupload lah gmbr scandal aku nih.. name pun terkan]




Read more...

Selamat Jalan...

Monday, November 23, 2009



Setiap pertemuan akan berakhir dgn perpisahan. Begitu juga dgn komuniti UMAHNO23. Masing2 kini pergi membawa haluan sendiri. Melebarkan sayap menuju ke puncak tertinggi yang mampu mereka capai.
 Kepada reader sekalian, doakanlah kejayaan mereka semua. Amin...

::Message to blogger of UMAHNO23::
Semoga perpisahan ini bukan bermakna perpisahan yang selamanya. Eloklah kiranya anda semua dapat bersuara kembali di dalam blog UMAHNO23 ini. Jadikanlah blog ini sebagai medium untuk kita berkongsi informasi terkini tentang blogger-blogger UMAHNO23.

Sekian, wassalam...

Read more...

we all running on windows 7

Tuesday, November 17, 2009

From skelertor life cruel


yea!!!! officially sume penghuni UMAHNO23 telah mengunakan windows 7 Ultimate Build 7600 Genuine (cracked) sebagai operating system di setiap lappy dorang.. dengan sumbangan effort Kayz yg telah mendownload latest version of this windows iaitu version 6.1(build 7600) dalam torrent yang mengambil mase dalam 1 - 2 minggu.. akhirnya penantian itu berbaloi-baloi kepada semua penghuni UMAHNO23....
kestabilan dan kelancaran yang dijanjikan oleh Microsoft telah disahkan oleh kami sume.. pengunaan 64bit dan 32bit windows 7 mempamerkan kesenyuman kepada setiap penghuni.. so kepada orang2 kat luar sane tu yg nak cube windows ni UMAHNI23 RECOMMEND....


From skelertor life cruel (preview screen dari lappy skelertor acer5550)

Read more...

APE YANG AKAN TERJADI SELEPAS NI.....

Tuesday, November 10, 2009

season july-december 2009 semakin hampir ke penghujungnya dengan tarikh akhir kami semua akan meninggalkan bumi beranang pada 24/11/2009...
Ini bermakna rumah no 23 akan kami tinggalkan buat selama-lamanya....
x pasti kembali ataupun tidak....

kepada rakan-rakan rumah.....
skeletor, flammix, coke-kren, maleng, kayz......
gua menyusun sepuluh jari,
duatangan dihulr...

ape yang akan terjadi di episod selepas ini...
ha... itu yang kite x tahu...
berkemungkinan aku akan menjadi seorang penternak kambing yang berjaya di johor ataupun akan meneruskan legasi syarikat construction keluarga aku.....
rasenye aku nak buat dua2 skali....

yang lain????
adakah kuma akan meneruskan legasi rempitnya???
adakah skeletor akan terus bermain dengan laptopnya????
adakah yed still ride moto lg????
adakah coke akan terus meneruskan mengayat perempuan????
adakah maleng akan terus menyendiri di bilik bawah????
adakah kay akan terus belajar????

ha...
tu yang kite x tahu.....

kepada tuan-tuan name yg di perlihatkan ini silelah post kan ape yg korang nak jd lepas ni.....

wassalam............

Read more...

Microsoft Visual Basic

Monday, November 2, 2009

@#$%&... kenapa? Sebab aku diperdajalkan oleh aplikasi ini...

Alkisahnya aku dalam usaha membangunkan satu aplikasi menggunakan aplikasi Microsoft Visual Basic 2005. Dapat tahu pula rakan yang bukan serumah memiliki versi 2008. Aku berminat kerana 2008 memiliki lebih kemudahan dan kesenangan. Kini, DELL Studio 15 aku ada 2 Microsoft Visual Basic; 2005 dan 2008.

Aku alih data kepada 2008 dan seperti tiada masalah... Sehingga apabila aku mahu menjana rangkaian antara Microsoft Visual Basic 2008 dengan Microsoft Access 2007 sebagai peti simpanan maklumat.

Permulaan janaan tiada masalah tetapi timbul masalah bila sampai kepada muat maklumat ke dalam muka papan. Konsep aplikasi aku dengan skelertor adalah sama dan malah dia turut membantu dalam memasukkan 'codding'.

Nyata lagi jelas usaha kami gagal, kaedahnya sama dengan aplikasi skelertor tetapi aku punya gagal janaan sedangkan dia berjaya. Dimanakah salah silahnya kesilapan itu terjadi... Aku dan skelertor kebuntuan dan masing-masing sakit hati...

Penyelesaian dari skelertor, buang kedua-dua Microsoft Visual Basic dan masukkan semula yang versi 2008. Aku turuti kerana percaya kata-kata beliau yang kurang meyakinkan kerana cuba-cuba nasib sahaja.

@#$%& apabila mahu buang yang versi 2005 makan masa hampir sejam... begitu juga versi 2008. Saat artikel ini ditulis, versi 2008 baru sahaja 20% selepas 25 minit... Memang @#&#@ la sama ini aplikasi... atau DELL Studio 15 ini yang bermasalah... atau Window Vista Ultimate SP1 dengan tema Window 7 ini yang bermasalah... atau aku yang bermasalah?

KORANG DIAM!!!

Read more...

Huhu... Aku ke-boh-san-an disini...

Thursday, October 29, 2009

Hurmm...

Agak kebosanan apabila aku bertandang kat UMAHNO23...
Bukannya aku bosan dgn penunggu-penunggu di sana...
Jangan salah faham...

Cuma, sekarang nie dyorg tengah sibuk dgn assignment-assignment dyorg yang kene submit dalam masa yang terdekat nie. Almaklumlah, dah hampir sampai di penghujung semester. Macam nie la suasananya.

Izzat a.k.a Zack tengah memecahkan kepalanya dengan board-board lanskapnya yang masih belum cukup kepingnya serta model lanskap yang masih belum tegak berdiri. Disamping itu juga, dia sedang mempersiapkan diri dan slide businessplan untuk dipersembahkan dihadapan lecturer dan student-student kolej. Multi-tasking betul la mamat nih...

Manakala team hackers yang terdiri daripada 4 orang jejaka perah-san (*huhu, jgn marah yer); Termizi a.k.a Skeletor, Syed Salleh a.k.a Flamix (*thanks NeYrA), Amizan a.k.a Coke-kren (*ko jgn asyik men game Prototype jer) dan mastermind iaitu Abg Zul a.k.a Yamakasi a.k.a Kuma sedang bertarung nyawa menyiapkan assignment system mereka.

Aku? Apa yang berlaku dengan aku?
Aku hanyalah seorang penyibuk di UMAHNO23. Di waktu aku ke-boh-san-an, aku akan menyibukkan diri dan membuat onar ketika mereka sedang fokus melakukan kerja. Tiada apa yang menarik tentang diriku.

Coretan dariku,
=KayZ=

Read more...

nak sangat emblem aku kan...... HAMIK!!!!

Monday, October 26, 2009



simple je kan.....
aku dah kate dah...
korang x nak dengar....

ianya melambangkan kehidupan aku yang simple mimple...
x yah nak to complecated...
simple is the best.....

1 more thing is
to fan MU(Manchester United)
gua bau kekalahan malam td lg la....

Gol Torres separuh masa kedua,
Gol Ngog saat-saat akhir,
Nampaknye MU putih mata,
Lagi-lagi biler Liverpool rembat macam petir.

Mascherano kene kad merah,
Carragher kene kad kuning,
Lu orang jgn marah,
Nanti ferguson peningh.

Read more...

Aku dan kuma: Possing!

Sunday, October 25, 2009

Hari khamis... kot... yelah, sebab waktu mento mentee. Selepas tamat kelas CS pada pukul 1 (kelas Kuma sahaja, kelas aku pagi tapi suka2 hati join kelas dia sebab pensyarah yang sama), kami (aku dan Kuma) ke Department HND untuk berjumpa mentor bertanyakan tentang perjumpaan. Di dalam there he is Mr. Yed kita, berborak bersama mentor aku tanpa tajuk yang jelas kedengaran di corong telinga usang aku.

"Ade ke En. Z?" bicara aku.

"Aaa... (nama sebenar aku), tiada la hari ini, ade rehearsal majlis COPA!" jawab En. Z sambil berjabat tangan dengan aku gaya VIP. (beliau pakai batik aku pakai formal)

"Yes...balik layan Prototype..." keluh aku dalam hati...

Aku berpaling ke arah Kuma dan bertanya...

"Ko ade x?"

"Ntah!" balas beliau sambil memandang mentor dia yang sibuk menanda kerja pelajar.

"Ade x Miss, eh Puan?" (baru naik pangkat jadi kami gagal membiasakan diri memanggil beliau dari Miss ke Puan) tanya kuma.

"Xde kot..." balas beliau tanpa kepastian yang jitu.

"Bla,bla,bla!" Aku, Kuma dan Puan Haiza...

Kami berbual sekejap sahaja, saat aku mengajak Kuma pulang... Puan meminta kami lakukan sesuatu...

"Korang possing sikit macam dalam gambar di Melaka tu!" pinta beliau...

"Possing???" fikir aku... teringat pada aksi aku bersama Kuma.

Kami saling sayang menyayang seperti abang dan adik... memang la sebab Kuma lebih veteran dari aku... (hahahaha) Nak tahu? Lihat gambar... beliau pinta aku dan Kuma pose seperti ini...


Ya Rabbi! Masakan kami mahu penuhi permintaan beliau untuk melakukan gaya kontroversi ini dalam department... takut ada pensarah yang salah faham pulak nanti... betul tidak Kuma? (mana kau Kuma, komen sedikit) Jatuh la keperibadian kelakian yang maskulin kami nanti dilihat pensyarah2 yang dihormati...

Mana boleh, bayar la... ingat percuma... model pun kena bayar inikan aku dan Kuma, UmahNo23 Next Top Model tu. Hahahaha...

Style woo gambar kami ni... Comel tak abang Zul a.k.a Kuma kita ini?

Salam Sejahtera!

Read more...

pengenalan Kuma a.k.a yamakasi


Name : Heilmi
Nick Name: Yamakasi/Kuma
Expertise: Computer
Status: Single

Takde ape yg menarik pasal aku. Profile ni aku kuarkan sbb mls nak dgr coke-kren membebel mase aku men game. So lepas ni boleh ar aku men game dengan aman. Kalau nak tau ape2 pasal aku tanya je kat dak2 umah aku sbb aku jarang bukak blog. SALAM.....

Read more...

Copa award night.

Saturday, October 24, 2009

Copa award night is held once a year, for the special student that do achieve the best result for every semester, and 3.00 GPA and above. This is like a congratulation celebration for all of our achievement and hard work, which includes privilege's and award that includes:
1) Certificate according to our result and achievement
2) Fame walking on the stage, that i guess theyre are couple of steps that has to be followed
2) A FREE PEN
3) FREE FOOD (Damn nice 'nasi minyak')
4) $$$ "You know what i mean" he3

For the UMAHNO23 member's, two person was awarded which is me, and mizi (skeletor). The event started at 6.30pm and ended at around 10pm with a full stomach, and THIRST, as truly i cant believe that the drinks that is provided is not enough for everyone, and truly that sucks.

So for all the person who do achieve the award, i would like to say CONGRATULATION, and do try your best for future events.
More photo's could be view at (My Crappy Life | Syed ™)

Read more...

BLOG LOGO go solo kiteorg

Friday, October 23, 2009

dalam duk boring tgh malam ni sblm tdo.. diumumkan secara rasmi nye logo blog go solo yang mewakili setiap blog owner of blogger group umahno23 ini.. rajin2 kan lah korang visit kami plak kat blok personal masing2... tp yang buat aku heran lah kan.. mane lah logo si mr.zack kite ni.. dari aritu cite nak bikin logo GEMPAK!! punye logo tp skang senyap jek..

terlampau GEMPAK!! ke logo nye itu??? ha tu kite taktau.. kite tgk nnt kemunculan nye..

Read more...

mane hilang nye sudu??

Wednesday, October 21, 2009


herm mengeluh aku sebelum mencoret kan cerita ataupun fakta sudu nih.. aku sndr pelik dan heran ke mana lah pergi sudu2 bertatah kan silver 80 karat umahno23 ini? di awal semester aku dan mr.coke g ke tesco membeli sebungkus sudu yg mengandungi 20 batang sudu tp skang mane sume sudu2 tu menghilang???

itu menjadi tanda tny... mungkin kah mr.kay merembat sudu2 ke rumah baru die? mungkin kah en.ijat dan en.zul telah menelan nya? hairan2... kes ini mule timbul smlm apabila mr.coke nak bt nescafe "aku nye nescafe die rembat"

mr.coke: MANA SUDU2 KAT UMAH NI!!!
me: ntah ah no comment

ha mcm tulah sedikit sbyk dialog nye "mmg skit pun".. so endah tak endah jek ah gan kes tu.. tp kes ini menjadi lagi berat apabila aku n mr.coke pergi breakfast di kolej kerana onwer kdi roti canai "awang" pun sorok sudu2 dorang sbb tkt kene curi.. ape ke jadah ini semua????!!!!

menurut saksi "tokey kdi", kes2 kecurian sudu ini telah dilakukan oleh kaum hawa!!! "hah!!! terkejut aku dgr" heheh.. tp cube pikir kan blk.. kes umahno23 tu tak kesah lahkan.. tp nape kes kat kolej student pmpn yg mencuri sudu ke hostel mereka and end up kan nasib sudu2 tu dlm dustbin.. kan ke buruk perangai mcm tu ade kan wanita.. buat malu jek..

itulah sedikit sebanyak coretan kes fail 1102 umahno23.. kes ini akan di siasat dengan lebih lanjut dibawah seksyen1(2B) kanun ke seksaan... hahaha.. melaporkan dari bilik berita umahno23...

Read more...

cara penghuni umah ni tido...

1. Coke.....

Selalu tido dengan mulut terbuka.... Itu menandakan dia mengalu-alukan kedatangan sesiapa sahaja yang ingin membuat lawatan kedalam mulutnye... termasuk cicak kobeng, lipas kudun, dan kumbang badak...

2. Mizi@skeletor

Selalu tidur mengiring.... (bagus2x)....tapi selu tutup muke dengan bantal... Itu bermaksud dia berasa malu dengan dirinya semasa tidur.... auatpun supaya senang mendapat mimpi2 yang indah katenye...(mimpi ape tu)

3. Yed@syed

Dengan gaya selamba sambil berpeluk tubuh... Itu menandakan bahawasanya beliau adalah seorang yang x berperasaan semasa tidor....(x paham aku dgn orang tua nih)...

4. Kuma@Yamakasi

Dengan gaya seperti anak dara yang baru disunting oleh kumbang....
dengan menggunakan selimut, beliau hanya menutup mata.... Bila time puncak selalau mengigau sambil berkata-kata.... x tau la ape yang di mimpikan.... Mungkin bermimpi menjadi seorang wakil rakyat yang sedang memberi ucapan ketika hampir hari pengundian.......( ko sokong parti mane?)pastu bantal dgn selimut aku semua atas tilam dier...pelik aku bile bgn pagi selimut hilang....

5. Maleng konggo@ Amir...

Aku x pernah tgk gaya dia tido... tapi lebih kurang macam coke gak gamakne.....

6. zack kusczack
dengan secara sopan santun.... (mcmane sopan santun tu, ha.... tu yg kite x tahu)
secara terjun tiruk dgn gaya bebas....hahaha



P/s: pergi bandar naik pink lady
kereta ferari frank lampard warna merah
klu marah n sakit hati
mcmane nak bg meriah......

adios

Read more...

pengenalan Zack

Tuesday, October 20, 2009


korang mencapap x ajak aku ek....
anak harun!!!!

name aku: Muhammad Zulizzat bin Roslan
nick name: zack,izzat, mat top.
D.O.B: 1*/10/****
Asal: Johorian
Hobi: nonjol bola setan, tendang bola, menyemak dalam court futsal, Bikin onar dalam
padang rugby, jadi engineer kepada mat2 kereta, nyeruntul guna moto di malam
hari. (mcm kurang je hobi aku nih)
Ape yg aku x suke: Betina2 yg gatal nak mampos, keturunan yahudi(hipokrit ler),
Sheriff yg kurang ajo n x mesra pengguna.1 more is subjek LCP
5934.(subjek nih merabakan poket ku tahap dewa)
Ape yg aku suke: Mount climbing, Jungle trekking, merempit (x kire moto ke kereta),
Main game bola.

yg lain2 nak tau...
kontek coke mintak no aku.....

anak ayam naik reban,
kerna hari hampir malam,
nk kenal jgn segan,
wassalam......

Read more...

Sambungan dari citer psl tabung...

Monday, October 19, 2009

Semalam, lps anta kunci kat umah no 23, cokren paksa aku tgk game yg baru dy aquired, Prototype. Baru ingt nk g 'Masjid', follow bebudak penunggu lain. So aku kata kat cokren, mcm nie:-

Aku: klau game best, sesuai dgn citarasa aku, aku stay teman ko kat umah. klau tak aku g 'Masjid'...

Game tu ok la best dy, layan gak la. Tak jadi aku nk g 'Masjid' Tp ok gak la, save RM aku 3 hinggit wat sewa 'kain pelekat'.
(panjang btul intro, nak citer pasal tabung la)

bla bla bla... (fast forward...>>>)

Dipendekkan citer, malam tu aku makan la dgn cokren kat flet blakang. Ktorg landing la kat kedai makan Aslinda. Time tgah makan aku ternampak sesuatu kat kedai baju sebelah kedai makan aslinda tu.

Aku: Coke, ko ingat tak psl tabung kuma tu?
Coke: Ingt, nape?
Aku: Ko tgk tu... (sambil tunjuk kat kedai baju sebelah kedai makan aslinda)

Baru la aku tau dari mana asal-usul tabung tu.
Klau korg nk tgk tabung tu dgn lebih dekat, pegi la melawat Kedai Baju Sebelah Kedai Makan Aslinda kat Flet Blakang.
Ntah la bape harga tabung tu. Tak tanya plak...

Read more...

Untuk penunggu, tetamu sila layan diri!!! Buat cam rumah kami.

Wahai penunggu-penunggu sekalian yang aku sayangi... Terang- benderang lagi bersuluh aku bagtau yang blog ini tentang kita, bukan fakta-fakta atau maklumat berfaedah. Yang patut di papar adalah sampah dan sarap dari kita bukan dari mana-mana fakta dan maklumat dari tenet lain. Adoiyai... Aku tidak kesian dengan tukang post kalau aku delete a.k.a. buang post yang bukan tentang umahNo23... Faham!!!
Post selepas post dari admin ini akan dibuang...
p.s: tinggalkan sign korang, x kesah ape2...
Habis
Salam Sejahtera

Read more...

Cuti yang terlewat!

Hari Ahad aku dari KL nak gerak balik rumah sewa la kan... Normalnya aku akan pulang pada waktu malam selepas Maghrib tetapi entah kenapa hari ini aku tergerak nak gerak awal... pada pukul 6.20p.m. Gerak je lah... Sepanjang atas motosikal kapcai, aku menunggang seperti menunggang superbike (teringin). Aku duduk dekat seat belakang, bongkokkan badan dan perah minyak sampai kering tangki motor aku. Laju oi... terasa cam menunggang superbike, meter ade la dalam 110 k/m... (hahaha, moto 125 pegi 110 je?)


Boleh la kan, bedal je. Janji sampai. Ingat nak nek keta tetapi keewangan aku dah lari mase vacation ke Melaka ngan penunggu2 len... Nak kejar aku x mampu... duit terbang, aku lari, camne nak kejar!!! Atas jalan aku berase sangat bosan lalu mule la aku karaoke tanpa lagu sorang2 atas moto... (korang kalau dengar ade org melalak atas moto sambil bawak laju2, tu bukan aku) habis celah kereta aku sebat, celah orang je x lepas2 sebab xde ruang...


Setelah 45 minit aku mengebaskan punggung aku atas moto, sampai juga aku ke destinasi. Dalam pukul... (ngam2 maghrib) Tengok rumah je aku rase memang sangat best, xde orang. Dah la aku xde kunci rumah (bukan salah aku xde kunci rumah, salah penunggu sorang ni). Aku kusut, lalu aku telefon si Crappy...


"Woi! korang pegi mane?"
"Aku kat umah sewa ni!"


"Kitorang pegi 'Masjid' la, tadi nampak ko kat jalan"


Dalam hati aku (celaka, bukan nak kol aku masa dah nampak aku atas jalan)...


Aku kol pula K sebab die belum pegi 'Masjid' dan suruh die singgah bagi kunci, dalam masa sama aku ajak dia teman aku. Buat apa pegi 'Masjid' waktu Maghrib ni. Ape la dorang ni... Lupe nak citer, yang best nyer... masa aku ambil fon nak call Crappy, Skelertor hantar mesej...


"Salam, esok cuti 4 lect n stdns. Tlg hebahkan.. Dr mentor aku.."


Ape die ingat aku juru hebah? Pukimaktiriyangjahatkatanaktirila!!! X bleh salahkan die hantar lambat sebab pengumuman memang keluar lambat... Sebab itu kami sayang kolej! Huhuhu... kenapa la aku tidak gerak malam je... kalau tidak da macam2 aktiviti tidak berfaedah aku buat malam tu...


Tawakal je la... da sampai, bleh habiskan men game Prototype... Kalau Skelertor ade mesti da marah aku suh siapkan sistem... hehehe...
Memang aku terase palat la time tu...


Habis!

Salam sejahtera

Read more...

Sunday, October 18, 2009


i don't what to say.. feel like my life is really miserable enough last week n plus this week seem to be the same... fever one of the factor.. relationship problem also come a factor.. feel like need.. need for speed to release all the tension in my head.. sometime i wonder "why can i be F1 driver?" so i can drive fast without being kantoi by any police man cause drive like maniac... da lari topic da.. tp serius my body n mind is killing me right now.. don't know what should i do... FFFFUUUUUCCCCCCKKKKK!!!!!!

Read more...

What a dull day for me 2day.

Saturday, October 17, 2009

Woke up at 10.00am, and slept back as i was to exhausted i guess, till 1pm where i was force to wake up because of hunger to find food, thanks to mizi free bun, i manage to get something in for the day, i owe ya one :p
Well the day start with my usual chore's which is wash up my laundries, and secondly the most IMPORTANT is to wash my bike, as i guess i didnt wash it last week that make it less attractive to my eyes. Cleanliness is an important factor to a rider like me he3.
Once all the chore's is done, i sat up infront..
Wanna read more (check out here)

Read more...

destination @ malacca edited pic

Friday, October 16, 2009

post in adalah dari kesinambungan post asal di skelertor.blogspot... nak tau ape cerita disebalik tercipta nya post ini.. rajin2 lah menjenguk kat ori nye link ni k.. [click here to find out]

Read more...

pengenalan Syed a.k.a crappy life

Thursday, October 15, 2009


Name: En. Syed salleh a.k.a. syed, flamix. (Kire golongan alim syed ni beb)
D.O.B: 28/06/1986
Age: Privacy beb, yg penting ati tetap MUDE
Expert: software hacking, programming, buat ayat2 panjang dlm assignment
Wha i'm into: Extreme sports, software and computer gadgets (Not a geek Okeyh)
Addicted: Online maniac, Diet coke, and Nasi Goreng
link blog: Syed
status: taken ah beb, he3..

That's all i can talk about, wanna know more about me then just buzz me up on my blog.
And i'll get to you as soon as possible.
ha3. Cheers ~ ^^

Read more...

What have we been up 2 today?

Nothing else to do then sitting at home for hours stressing up with our assignment. Finally we made a conclusion to have a break and just chill out a the club near Semenyih to have fun, and the most important part to get some aggressive shaping up time hopefully to get a sexy figure when it ends wohooooooo !
As usual i'll stay in the gym for hour's, not sure why. But truly i've been so addicted to it, while the other bro's go for a freaking long deep. AND THE THING THAT FASCINATE me ZUL can actually dive or should i say FLOAT for a freaking long time and distance, truly its a MIRACLE. I'm sure non of us could ever challenge his ability, as truly from the top u could see like a boat floating straight up with full speed, while IJAT has some problem, where by he is floating a slight side ways, may be that's why its in stable and make him a flood at a shorter time. Better try again BRO, and learn from the PRO ZUL :p

Once done, we all when to tesco to get something to fill our tummy on after a long day, and truly my toungue was burning like f*ck as the gravy is SO FREAKING HOT !
I'm sure all of us had a freaking fun, day with a long time at the club, and come back home with a full tummy. Dunno if i get fat back after eating all that, after the gym session woishhhh !! ^^'

Swimming session with the UMAHNO23 members



TESCO eating session..


Check out the UMAHNO23 SEXY VIDEO for all the hot ladies out they're, here is the hot HUNKS flashing up at the pool

video

Read more...

Pengenalan ex-penunggu UMAHNO23 a.k.a KayZ

Admin dah invite, takkan nak menolak... kan...



Sedikit pengenalan diri aku yang tak seberapa ini...
(ceh... merendah diri konon...)


Namaku: mKhafifz a.K.a 'K' a.K.a KayZ

D.o.b: (weh coke... xkan DOB pun nk masuk skali?)
(segan dowh... haha)

Expertise: media, graphic, camera, computer
(sume cket2 jer, bkn expert sngt pown)

Status: In relationship but probably will be single
(hubungan yang sekian lama terjalin semakin fragile)
(sedey giler)

Link: KayZ's World

xmau coret panjang2, nanti reader bosan.
apa2 hal pun, hidup mesti diteruskan.

and I hope that this blog will be successful...
adios...

Read more...

Pengenalan Admin a.k.a. COKE-KREN

Wednesday, October 14, 2009

Wallawei!!! Apa ke jadahnya aku buat ini? Promotion diri! Sapa rasa ini promotion jangan lah marah, mahu kutuk... terpulang, mulut anda aku tidak boleh buat apa-apa... kalau aku boleh buat apa-apa, memang aku jahit supaya dosa korang tidak tambah sebakul... hahaha... cakap orang tetapi aku pun sama sahaja... bangang aku ni!


name: En. Amizan Akmal a.k.a. cokekren, coco. korok dan macam2
D.O.B: 11/03/1987
age: (kire sendiri)
expertise: computer, programming, media(skit2)
status: single (banyak songeh)

Ya... itulah sedikit sebanyak tentang aku... Mahu lebih? Bak mai no tepon... berani? hehehe... Sepertimana yang diceritakan dalam MUKADIMAH, blog ini menampilkan apa yang akan ditampilkan bila penunggu-penunggunya mahu menampilkan apa yang ingin ditampilkan...

Korang pening tak dengan aku? Peduli apa aku... mulut aku, tangan aku, jari aku, lappy aku! hehehehe... Hurm... Moga-moga blog ini mendaat sambutan kerana ia di peringkat bayi dan penunggu-penunggu lain belum menunjukkan minat untuk pos apa-apa artikel waktu ayat ini ditulis... Tidak mengapa, aku akan hantui mereka sehingga mereka menurunkan jampi serapah ke dalam blog ini...

Akhir kata...
Bangang la budak2 ni... Woi, kalau korang baca ni, pos la ape2... kate penunggu umahno2... jangan senyap... join la aku ngan sekertor mengilai!!! Gampang!...

Salam sejahtera

Read more...

Tabung Patung

Aku tengah duk kusyuk buat assigment... bosan... aku sangkut... x tau ayat ape lagi aku nak goreng kat dalam assignment ni... kalau dalam Bahasa Malaysia mungkin senang la aku nak goreng macam bese aku goreng nasi goreng... yang menjadi problem disini dimana disitu... assignment aku 100% dalam bahasa penjajah... celaka la... mane hilang daulat bahasa kite pada masa dahulu menjadi bahasa perantara antara saudagar-saudagar yang berlabuh di perairan Melaka...

Bangang! Tidak masuk tajuk langsung apa yang aku coretkan dekat atas ini... Pelik tidak bila korang baca artikel aku yang bukan skelertor, crappy atau blogger-blogger umahno23 tulis ini. Aku cuba untuk membakukan penulian aku dan ternyata aku menghadapi kesukaran kerana telah terbiasa dengan tulisan pesanan ringkas yakni SMS. Kita serupa...

Lari tajuk lagi... goblok! Sebenarnya begini, saat aku kebuntuan menyudahkan tugasan... aku mengambil kesempatan untuk meneroka bilik si yamakasi dan partner dia. Saat aku masuk ke dalam bilik tersebut, aku terus melandingkan badan aku ke atas tilam beliau bersebelahan beliau dengan tujuan untuk mengganggu beliau membaca forum-forum di syok.org. Sambil itu aku bertanya kepada beliau soalan-soalan yang agak mendidihkan kesabaran beliau tetapi aku lihat beliau hanya diam membisu seperti takut akan aku walaupun dia 5x ganda besarnya dari aku... (hahaha, aku kuat)

Sekilas aku toleh ke kiri meja beliau dan terlihat suatu bentuk objek yang aku ingat beliau dapat dari classmate kami. Tabung! Dan terdapat syiling di dalamnya dimana hanya sampai tahap peha patung tersebut... Seingat aku, patung itu merupakan patung karakter jantan yang tidak memiliki seurat benang. Tetapi beliau telah menutup malu patung tersebut dengan menutup kemaluan patung itu. Dengan pita selofan berwarna putih dan kelihatan seperti memakai adult dryper. Patung itu sedikit lucah dimana 'pedang' kontot terkeluar sedikit dan boleh dirasai dengan jari anda. Tidak tahu lah apa yang golongan hawa buat jika memegang patung tersebut. Aku terasa agak tercabul dengan rekaan patung itu. Anda lihat sendiri penyudah patung tersebut di bawah...

Anda boleh lihat sendiri sedikit bonjol dihadapan adult dryper patung tersebut seperti ia sedang berada dalam keadaan gersang. Aku rasa pereka tabung itu seorang yang &%$#@... tetapi berjaya mereka sesuatu yang mendapat sambutan... Dan pemberi hadiah patung ini kepada yamakasi adalah seorang perempuan!

Cuba kalau lepas ini aku sarankan pada yamakasi untuk membalas hadiah perempuan itu dengan dildo! Hahahaha... Bangang

Read more...

pengenalan skelertor

Tuesday, October 13, 2009

hey hey!!! hehe.. this is my first post in UMAHNO23 blogger group.. nothing to say really.. but aku nak introduce kan my self for those yang belum kenal sape gerangan aku nih...



[profile]
name : ..... a.k.a sekelertor
DOB: 22/7/1988
age : 21
expertise: computer, programming
status: in relationship

cukup lah tu kot kan agak nya... takyah nak panjang2 sgt.

dengan ade nye group blogger UMAHNO23 ini.. akan lagi byk mende2 menarik yang reader2 leh dpt.. sbb kiteorg mengumpulkan blogger2 dlm comunity umah no 23 dlm meletakkan idea2 kreative or activity2 yg menarik disamping aktivity harian kami.. tu pun kalo rajin nak update.. so far this site still br n dalam peringkat nak naik.. berjaya or tak korang doa2 kan lah k. sekian

Read more...

Mukadimah!

Kewujudannya agak lewat sedikit dimana penghuni-penghuninya sudah hampir menamatkan pengajian, tetapi semangat kesinambungan terhadap blog ini sangat tinggi kerana ia melampirkan kisah-kisah tauladan dan pedoman...

ahh... lancau lah... kencing je ayat atas ni... dalam blog ni kami isi ngan rojak dan belacan kehidupan beberapa orang pelajar IPT separuh swasta, separuh awam (aku x tau tempat aku blaja ni IPTA ke IPTS, mybe dak2 ni tau kot... nak tanye masing2 da tido mase aku tulis sarap ni)...

ape2 hal aku orang first tulis... wahahaha... sebab aku yang create, tapi idea bersama budak2 ni ler...
erm... tukang karut untuk blog ni ade 7 orang semuanya... nanti2 ade la post dorang ni... buat mase ni, korang rabakkan mata bace post aku ni... aku tulis ni pun dalam kul 3.20 pagi... lepas balik lepak mamak ngan budak2 ni...

adoi... sejuk lak suhu bilik yang selalu panas ni... patut la, kat luar hujan... pergh... dapat tido... nak tido ni... habiskan dulu post ni...

skang ni yang berjaga hanya 2 orang, aku (cokekren) ngan skelertor... crappy life da tido...
kat bilik sebelah pun da tido si yamakasi ngan ****(aku x tau name blog die sebab x tanye lagi),
ade lagi, kat bilik bawah (bilik orang gaji) ade sorang da tido awal, x follow kitorang pg lepak td... si ****(sebab x mnx permission lg bleh x post name die kat blog ni)... argh... mamposlah...

skelertor lak nga sebok update bolg die tu... dah... jari ni da mintak2 nak korek hidung sambil baring atas katil si crappy life tapi berlapik tilam aku lah... (aku pinjam sebab die xnak pakai)... nak tido...
gerak dlu!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP